ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage

Wat is een ontspanningsmassage?

Ontspanningsmassage is, zoals de naam al aangeeft, een vorm van massagetherapie die zich richt op het bieden van algemene ontspanning, het verlichten van spierspanning en het verbeteren van de bloedcirculatie. Het primaire doel ervan is de cliënt te helpen ontsnappen aan de eisen van hun alledaagse taken en kwaliteitstijd te nemen om te herstellen van de stress van het dagelijks leven. Wanneer je een ontspanningsmassage wilt ondergaan, kun je verwachten dat de behandeling bestaat uit:

 • Lange, soepele, glijdende bewegingen die zowel ritmisch als vloeiend zijn
 • Druk die diep ontspant, maar niet pijnlijk is
 • Een behandeling die bedoeld is om je te ontspannen en te kalmeren, maar niet om chronische pijn of andere onderliggende aandoeningen te verlichten
 • Een therapeut die ook rekening houdt met de massageomgeving - zorgt voor rustgevende muziek, warme handdoeken, en gebruikt af en toe essentiële oliën om zowel de omgeving als de effecten van de massage te versterken.

ontspanningsmassage

Wat zijn de voordelen van ontspanningsmassage?

Net als bij andere massagestijlen houden de voordelen van een ontspanningsmassage meestal enkele dagen na de behandeling aan. Het is misschien niet de absolute remedie voor welk gezondheidsprobleem dan ook, maar het krijgen van regelmatige massage, specifiek ontspanningsmassage, kan de volgende voordelen bieden:

 • Ontspanningsmassage bij rugpijn
 • Verlicht rug- en nekpijn
 • Verlaagt de bloeddruk - althans voor een tijdje
 • Verbetert de perifere circulatie
 • Verbetert de teint en het uiterlijk van de huid
 • Verbetert de gastro-intestinale motiliteit, waardoor de stoelgang en de algehele spijsvertering verbeteren
 • Vermindert spierspanning, zoals de verlichting van spierspanningshoofdpijn
 • Verlicht eventuele stressgerelateerde symptomen. Dit kan ook een boost geven aan het immuunsysteem na het ondergaan van regelmatige behandelingen
 • Verbetert de slaap
 • Ondersteunt de genezing van kleine schaafwonden op de huid
 • Versnelt het herstel van verwondingen aan zachte weefsels
 • Verbetert het bewegingsbereik
 • Bevordert ontspanning

Wat zijn de verschillende soorten ontspanningsmassage?

Bij een ontspanningsmassage past de massagetherapeut zachte tot gemiddelde manipulatietechnieken toe op de oppervlakkige lagen van het lichaamsweefsel. In tegenstelling tot deep tissue- of triggerpointmassage wordt het bindweefsel van de spieren niet aangepakt, hoewel het wel goed werkt bij het verlichten van vermoeide spieren. De therapeut werkt meestal op de rug, nek, armen en benen van de klant met zachte knedende bewegingen en lange strijkingen.

Net als bij andere diensten bestaat er zoiets als een verbeterde ontspanningsmassage waarbij de klant naast de standaard massagetherapie nog andere behandelingen kan ondergaan. Hier is een lijst van enkele ontspanningsmassages die je zeker moet proberen.

Bij het woord ontspanningsmassage denk je meteen aan Zweedse massage. Het is een massage van het hele lichaam waarbij zachte knedingen, tikken en lange strijkingen gericht op het hart worden gecombineerd om de bloedcirculatie en lymfestroom te verbeteren. Dit type massage is ideaal voor iedereen die voor het eerst gemasseerd wordt of gewoon zijn stressniveau wil verlagen na een lange, vermoeiende dag.

Bij massage met hete stenen worden verwarmde stenen op specifieke delen van het lichaam gelegd, zoals de rug, schouders, benen en voeten, om de spieren op te warmen en los te maken. Als ze warm genoeg zijn, kan de massagetherapeut beginnen met langzame en zachte strijkingen op het lichaam van de klant. Ze kunnen ook de verwarmde stenen tegen de rug, schouders en benen wrijven om pijn, stress en in het lichaam opgeslagen gifstoffen te verlichten.

Aromatherapie massage helpt positieve gedachten en gevoelens te bevorderen. Het is een soort massage die synchroon het lichaam en de emoties ten goede komt. Tijdens een aromatherapie massagebehandeling past de therapeut zachte Zweedse massagetechnieken toe op het zachte weefsel van het lichaam van de cliënt, terwijl de kalmerende geur van essentiële oliën in de lucht verspreidt om hun reis naar ontspanning te intensiveren. De oliën kunnen op verzoek ook op het lichaam van de klant worden aangebracht.

 

heerlijke ontspanningsmassage

 

Hoeveel kost het?

De prijs van een ontspanningsmassage varieert afhankelijk van de locatie, de ervaring van de massagetherapeut, de duur van de massage en eventuele aanvullende behandelingen. Het type massagebehandeling, of die zich richt op het hele lichaam of op specifieke gebieden, speelt ook een rol bij de berekening.

Ook de kwalificaties van de massagetherapeut en de massageomgeving spelen een rol in de kosten. Als je dus een therapeutische massage in een kuuroord of wellnesscentrum wilt ondergaan, moet je erop rekenen dat je meer betaalt dan in een gewone massagekliniek.

Kan ik Ontspanningsmassage declareren bij de ziektekostenverzekering?

Of je al dan niet aanspraak kunt maken op een verzekeringskorting voor een ontspanningsmassage hangt af van wat er in je ziektekostenverzekering staat. Sommige verzekeringsmaatschappijen vergoeden massagetherapiediensten zolang ze worden gegeven als onderdeel van een door een gediplomeerde gezondheidswerker voorgeschreven behandeling voor medische aandoeningen. In de meeste gevallen zullen jij en je massagetherapeut moeten bewijzen dat de ontvangen massage een merkbaar en significant verschil heeft gemaakt voor de onderliggende aandoening. Je kunt het beste bij je ziekenfondsaanbieder nagaan hoe ver je dekking reikt.

Hoe kies je een ontspannende massagetherapeut?

De definitie van ontspanningsmassage verschilt van persoon tot persoon. De een associeert het misschien met zachte Zweedse massage, terwijl een ander liever meer druk uitoefent op zijn spierlagen. Toch is het belangrijk om te werken met een therapeut wiens stijl het type massage dat je nodig hebt weerspiegelt.

Een ontspanningsmasseur is getraind in de essentiële massagebewegingen die specifiek voor Zweedse massage worden gebruikt, waaronder effleurage, circulaire wrijvingsmassage, vibratie, tikken en kneden. Behalve dat ze zeer bekwaam zijn, weten ze ook hoe ze zich professioneel moeten gedragen op de werkplek. Ze erkennen het feit dat elke klant zijn eigen voorkeur heeft, dus wat voor de een werkt, werkt misschien niet voor de ander. Deze mentaliteit laat hen nooit in de steek als het gaat om het voldoen aan de verwachtingen van cliënten.

Bij het zoeken naar een massagetherapeut die je een onvergetelijke ontspanningsmassage behandeling kan geven, is kwalificatie de sleutel.

Zorg er ook voor dat ze deze belangrijke kwaliteiten vertonen:

 • Vriendelijk
 • Een goede luisteraar en communicator
 • Empathisch
 • Georganiseerd
 • Neemt een goede persoonlijke hygiëne in acht

Wat is het verschil tussen een ontspanningsmassage en een deep tissue massage?

Een ontspanningsmassage bestaat uit zeer zachte strijkingen die tot doel hebben spierspanning en stress weg te nemen. Diepe weefselmassage daarentegen werkt op de diepere lagen van de spieren om pijnlijke knopen los te maken die de beweging beperken.

ontspanningsmassage aan huis

Wat is de meest ontspannende massage?

Hoewel Zweedse massage de meest populaire vorm van ontspanningsmassage is, kan het niet de meest ontspannende worden genoemd, omdat sommige mensen misschien de voorkeur geven aan massage met warme stenen of aromatherapie. Elke vorm van massage die kan helpen stress te verlichten en het evenwicht te herstellen in geest, lichaam en emoties is ongetwijfeld de meest ontspannende massage.

Wat is een full body ontspanningsmassage?

Een volledige lichaamsmassage is een soort massage die het hele lichaam omvat, inclusief de nek, rug, armen, handen, benen en voeten. Een volledige lichaamsmassage kan worden uitgevoerd met een scala aan massagetechnieken.

 

Neem Een Moment Voor Jezelf

Kies voor minder stress en spanning

Pure ontspanning, puur ontstressen. Dat is wat een massage in eigen omgeving met je doet. Maak nu een afspraak.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *